Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Daniel Wellington: Upptäck den nya generationen av prisvärda klockor

 

Klockor har i tider varit en viktig accessoar som på många sätt haft stor betydelse och inflytande på mode och trender. De har gått från att användas för enbart sin funktion att visa tid till att bäras som en stilfull attiralj som ger looken det där lilla extra. Klockan spelar även en viktig roll för människors livsstil och sätt att leva. En aktiv person som sällan bär kostym använder förmodligen ett praktiskt armbandsur som lämpar sig för just dennes vardag, medan kostymnissen föredrar en stilig designklocka. Tillverkarna insåg snabbt att klocktillverkning skulle kunna bli bra business och det dröjde inte länge förrän de första märkesklockorna presenterades för den allmänna marknaden. Att bära märkesklockor blev sakta men säkert en prestige och klockan kom att bli en accessoar som även stora modehus tog till sig och presenterade sina egna exemplar.

 

Filip Tysanders succéklockor

 

 

De flesta av de riktigt stora varumärkena har överlevt ända fram till idag då de än står sig starka på marknaden. Ett faktum som på ett sätt ligger som grund för svenske Filip Tysanders succémärke Daniel Wellington. Han inspirerades nämligen av hur marknaden saknade alternativ till de stora och framför allt dyra märkesklockorna. Analoga som digitala klockor fanns i mängder att välja bland men ville man ha kvalitet fick man vid den tidpunkten räkna med en saftig prislapp. Det ska nämnas att smartphones och surfplattor vid denna tid ännu inte var en självklarhet och armbandsur var ett måste.

 

Tysander presenterade sin första Daniel Wellington klocka snabbt efter att han fick idén om en ny typ av klocklinje. Konceptet handlade om att erbjuda en snygg men användarvänlig design i ett nytt och igenkännligt format. Med sina utbytbara nylonband i skön kontrast med stilfulla urtavlor blev klockorna snabbt en hit, inte bara i hemlandet utan även internationellt. Det, i förhållande till andra märkesklockor, relativt konkurrenskraftiga priset var såklart också en stor anledning till klockornas popularitet och man skulle kunna säga att Daniel Wellington varit det senaste decenniets ledande klocktillverkare.

 

Så vad är orsakerna till Daniel Wellingtons framgång?


Först och främst var Tysander ute i helt rätt tid. Hans idé kom som en efterlängtad boom och det var inte svårt att få konsumenter att förstå hela konceptet bakom klockorna. Snygga och trendiga klockor som till skillnad från många av de stora konkurrenterna inte var begränsade till ”eliten”, utan faktiskt nästan vem som helst kunde ha råd med.

 

Det gick dessutom snabbt för varumärket att etablera sig online och det tog inte lång tid förrän man kunde hitta märkets klockor online. Näthandeln bubblade i detta skede och det har med tiden varit en stark orsak till Daniel Wellingtons stora popularitet bland framför allt den yngre generationen.

 

Förnyelse i form av utbytbara armband doftade modernt och var ett innovativt koncept som lockade på en annars ganska händelselös marknad. Tack vare själva urtavlornas stiliga elegans lyckades man även locka de kunder som vanligtvis bar dyrare varumärken, såsom Rolex.

 

Vid varumärkets tidiga lansering var det sällan man såg andra klockvarumärken exponeras och marknadsföras i sociala medier, något Tysander snabbt drog fördel av när han startade samarbete med allt från bloggare till flitiga instagrammare. På detta sätt har Daniel Wellington idag lyckats få följare av samma storlek som flera av världens stora artister och kändisar, vilket såklart har gett vind i seglen och ännu tydligare markerat varumärkets position på marknaden.

 

Daniel Wellington – den senaste modellen

 

Den senaste i raden av Daniel Wellington klockor är Dapper som är en något mer komplicerad modell än de vi tidigare sett. Även om prislappen fortfarande ligger lågt under många av konkurrenternas klockor är Dapper den dyraste hittills. Designen är stilfull med romerska siffror, en datumtavla och läcker metallblå färg. Som kontrast till tidigare modeller presenteras Dapper med ett stilfullt läderband istället för det klassiska nylonbandet.

 

Ett bra tips för att köpa klockor från Daniel Wellington är att kika runt på märkets webbshop för att få en bra överblick av de olika modellerna och banden. På så vis kan man exempelvis jämföra klassiska modeller som Classic Rose Gold och segelinspirerade Glasgow med den mer nischade modellen Sheffield som med sitt svarta läderband, precis som Dapper, ger en något mer formell känsla än övriga modeller.


Att handla klockor online innebär dessutom att man slipper trängas i gallerior eller ta sig runt i butiker. Man klickar hem den utvalda klockan och får den smidigt levererad direkt till dörren!

 

Onsdagen den 31 augusti 2016 kl. 07:56

klockor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad Säger Skorna Om Herrs Dejtingvanor?

Skor säger oftast en hel del om en persons personlighet. Så nästa gång du ska gå på dejt kan det löna sig med att vara extra uppmärksam på vad din dejt har för skor. Här tar vi upp det senaste skomodet för herr och vad man kan läsa ut av vilken av dessa modeller hav väljer.

1. Sneakers
Har killen på sig ett par skor som Converse, så kan vi garantera att han är en väldigt enkel kille. Converse passar dessutom ihop med det mesta, vilket signalerar att han inte vill lägga alltför mycket tid på sitt utseende. Så räkna med avsaknaden av märkeskläder. Han kommer förmodligen bra överens med olika människor. På en dejt är han både avslappnad och energisk. Han är definitivt redo för en spännande kväll.

2. Lyxiga sneakers
Som vi alla vet så finns det sneakers i alla kategorier numera. Tänk dig sneakers från märken som Lanvin och Louis Vuitton, eller sådana som artisten Kanye West brukar använda. Här har vi en person som inte verkar veta vad han ska göra med sina pengar. Räkna med att han är märkesfixerad och en aning kaxig. Förmodligen är han mer intresserad av att visa upp sig och mingla än att umgås med dig.

3. Löparskor
Din dejt är både aktiv och diskret i sin stil. Han bryr sig inte ett dyft om mode utan är mer mån om att vara bekväm i sina kläder och skor. Förvänta dig däremot en person som är väldigt hög på energi. Du kommer säkert märka att han inte heller kan sitta still särskilt länge.

4. Skejtarskor
Oavsett om det är Vans eller Nike SB Dunks han har på sig, så är det med all säkerhet att denna kille verkligen inte bryr sig särskilt mycket om sitt utseende. Precis som med löparskor-killen så vill han vara bekväm. Samtidigt försöker han att skapa en balans mellan sin avslappnade stil och en partystämning på er dejt.

5. Seglarskor
När du väl får syn på den här killen känns det som att han precis klivit ut från en Ralph Lauren-reklam. Ni vet den där ”preppy” östkust-stilen som modemärket är känt för. Självklart syns inte några strumpor till i skorna. Han är inte här för att imponera på någon, utan så länge han ser bra ut vill han inte lägga ner för mycket tid på sitt stil.

6. Snörskor
Skor som Ferragamos och Cole Hahn faller in i denna skokategori. Han är nog lite överspänd och mogen med stabil ekonomi. Förvänta dig någon som verkligen vill tas på stort allvar. Han kommer inte att vara särskilt avslappnad utan snarare stel och nervös under er dejt.

7. Sandaler
Killen med Birkenstocks är en självständig typ. Han tar inte sig själv på alltför stort allvar. När det kommer till tjejer känner han att han inte behöver anstränga sig särskilt mycket för att få dem på fall. Det blir nog inget fint ställe ni går till på första dejten. Kanske blir det pizza eller något annat billigt då det finns en stor chans att han är arbetslös, eller inte vill lägga ut alltför mycket pengar på en dejt.
 

 

Torsdagen den 11 juni 2015 kl. 08:36

modefördig | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

klockor

modefördig

Arkiv

 2016

 2015

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.